In het hart van deze pagina het laatste nieuws van Beeckestijn. Rechts een overzicht met actuele agendagegevens.
Klik hier voor het stellen van vragen of het maken van opmerkingen.
Wie automatisch op de hoogte wil worden gehouden, schrijft zich in voor de gratis nieuwsbrief.

Tentoonstelling 'Birds of a Feather'

Poster BoaF
Vanaf komende zondag bent u van harte uitgenodigd de nieuwe tentoonstelling ‘Birds of a Feather’ op Buitenplaats Beeckestijn te bezichtigen.
De solotentoonstelling van schilder Heddy-John Appeldoorn verwijst naar een sterke verwantschap tussen de psyche van de schilder en zijn belevingswereld. Vogels en fabeldieren staan bij ‘Birds of a Feather’ centraal.

Appeldoorn schildert dwingende motieven, vaak gebaseerd op zijn tekeningen. Door het felle kleurgebruik en de snelle manier van schilderen, krijgen zijn schilderijen een wild karakter. Zijn werk is daarbij geïnspireerd door kunstenaars als Les Fauves en Der Blaue Reiter. Hij kiest voor een duidelijke verhaallijn
in zijn schilderkunst, uit angst om te vervallen in vormeloosheid. Het vogelthema komt steeds terug, maar de vogels vliegen nooit.

Tentoonstelling 'Poppenhuis' loopt t/m 2 april

Foto Poppenhuis

Het ‘Poppenhuis’ is volwassen geworden, de poppen hebben menselijke trekjes gekregen en het speelgoed is buiten proporties gegroeid. De pop kan de gevoelens van een mens verwezenlijken, ze gaan een symbiose aan tijdens de kinderjaren, het speelgoed helpt de fantasiewereld op gang te brengen en zo de echte wereld te leren verkennen.
Beeckestijn zelf als poppenhuis, de stijlkamers vormen de speelkamers. Zo ontstaat een poppenhuis met andere invalshoeken dan een traditioneel poppenhuis, maar met dezelfde gebeurtenissen en een scherper randje! Dit poppenhuis, met werk van Corinne Bonsma, Mitsy Groenendijk, Andrew March, Gerard Polhuis en Eric van Straaten, is voor ” volwassenen” en oudere kinderen.