In het hart van deze pagina het laatste nieuws van Beeckestijn. Rechts een overzicht met actuele agendagegevens.
Klik hier voor het stellen van vragen of het maken van opmerkingen.
Wie automatisch op de hoogte wil worden gehouden, schrijft zich in voor de gratis nieuwsbrief.

Lezing 'Onze Bomen'

'Onze Bomen'In het hoofdhuis van Buitenplaats Beeckestijn wordt zondag 10 december 2017 een boeiende lezing gegeven over cultuurhistorische aspecten van bomen. Dhr. H. Schut (historische geograaf en docent) bespreekt onder andere de Keltische boomkalender, het boomalfabet van de druΪden en de betekenis van bomen in religie, mythologie en volkscultuur. De lezing begint om 14.00 uur en eindigt 16.00 uur (inclusief pauze). Deelname bedraagt € 10,00 p.p. (inclusief consumptie).

Aanmelden kan door hier te klikken.

Tentoonstelling 'Parabool'

 affiche   Van 8 oktober t/m 7 januari 2018 is deze tentoonstelling bij ons te bezoeken. Deelnemende kunstenaars zijn: ADAM COLTON, LON GODIN, LOUISE DE Haan, ANTTI LAITINEN, CLAUS-PIERRE LEINENBACH, SUSANNA MAJURI, en TONNEKE SENGERS.

‘Raaklijnen bestaan niet alleen tussen mensen. In de tentoonstelling PARABOOL is het een stijlfiguur, waarbij ‘verdelen en verdiepen, doorkruisen en opvullen’ de confrontatie met elkaar aangaan. Combinaties kunnen leiden tot een nieuw fenomeen, n.l. inleving in een ongewone gedachtegang.

Bezoekers kunnen zien en daardoor ook ervaren wat deze kunstenaars voor ogen staat. Het is het koppelen van ruimte aan kunst: Beeckestijn transformeert met haar 18d-eeuwse stijlkamers de tijdgeest. Historische kamers met eigentijdse kunst.

Hoofdhuis Beeckestijn donderdag 3 augustus gesloten

Aanstaande donderdag 3 augustus is het hoofdhuis op Buitenplaats Beeckestijn gesloten voor bezoekers.

Nieuwe tentoonstelling ‘Dubbbelportret’ vanaf 8 juli t/m 1 oktober 2017

Poster Dubbelportret
Vanaf 8 juli bent u van harte uitgenodigd voor de duo-tentoonstelling ‘Dubbelportret’ van schilders Ričardas Vaitiekūnas en Emo Verkerk. Zij behoren ieder tot de belangrijkste kunstenaars van hun land. De tentoonstelling toont stillevens van Ričardas Vaitiekūnas (Litouwen) en portretschilderingen van Emo Verkerk (Nederland) die hij in opdracht maakte.

‘Fameuze Dames’, Nieuw in de winkel!

Cover Fameuze Dames
Een leuk nieuw boek in onze winkel dat prima past bij de hoogtijdagen van Beeckestijn.  Het is zeer recent verschenen. Het boek schetst een tijdsbeeld van Amsterdam en Londen aan het eind van de 18ede eeuw. Via het turbulente levensverhaal van de Amsterdamse uitgeefster Catharina Dóll wordt de lezer meegenomen in de wereld van de schrijfsters Betje Wolff en Aagje Deken, dichter Willem Bilderdijk en de naar Londen verbannen stadhouder Willem V. De diepere boodschap in deze roman is vrouwen aan te moedigen hun eigen pad te volgen en hun talenten te ontwikkelen. Schrijfster Cato van Aa kaart het thema van de (on) gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen uitgebreid aan.

Tentoonstelling 'Birds of a Feather'

Poster BoaF
Vanaf komende zondag bent u van harte uitgenodigd de nieuwe tentoonstelling ‘Birds of a Feather’ op Buitenplaats Beeckestijn te bezichtigen.
De solotentoonstelling van schilder Heddy-John Appeldoorn verwijst naar een sterke verwantschap tussen de psyche van de schilder en zijn belevingswereld. Vogels en fabeldieren staan bij ‘Birds of a Feather’ centraal.

Appeldoorn schildert dwingende motieven, vaak gebaseerd op zijn tekeningen. Door het felle kleurgebruik en de snelle manier van schilderen, krijgen zijn schilderijen een wild karakter. Zijn werk is daarbij geïnspireerd door kunstenaars als Les Fauves en Der Blaue Reiter. Hij kiest voor een duidelijke verhaallijn
in zijn schilderkunst, uit angst om te vervallen in vormeloosheid. Het vogelthema komt steeds terug, maar de vogels vliegen nooit.

Tentoonstelling 'Poppenhuis' loopt t/m 2 april

Foto Poppenhuis

Het ‘Poppenhuis’ is volwassen geworden, de poppen hebben menselijke trekjes gekregen en het speelgoed is buiten proporties gegroeid. De pop kan de gevoelens van een mens verwezenlijken, ze gaan een symbiose aan tijdens de kinderjaren, het speelgoed helpt de fantasiewereld op gang te brengen en zo de echte wereld te leren verkennen.
Beeckestijn zelf als poppenhuis, de stijlkamers vormen de speelkamers. Zo ontstaat een poppenhuis met andere invalshoeken dan een traditioneel poppenhuis, maar met dezelfde gebeurtenissen en een scherper randje! Dit poppenhuis, met werk van Corinne Bonsma, Mitsy Groenendijk, Andrew March, Gerard Polhuis en Eric van Straaten, is voor ” volwassenen” en oudere kinderen.