In het hart van deze pagina het laatste nieuws van Beeckestijn. Rechts een overzicht met actuele agendagegevens.
Klik hier voor het stellen van vragen of het maken van opmerkingen.
Wie automatisch op de hoogte wil worden gehouden, schrijft zich in voor de gratis nieuwsbrief.

Oproep: Buitenplaats Beeckestijn zoekt Kennemer Kunstenaars

Van 10 september tot 16 oktober is op Buitenplaats Beeckestijn weer een verkooptentoonstelling te zien met werk van beeldend kunstenaars -zowel professioneel als amateur- uit Kennemerland. In navolging van het succes van twee eerdere edities, worden nu kunstenaars uitgenodigd hun werk deel te laten nemen onder  het motto ‘Portretten uit Kennemerland’. Portretten van vooraanstaande figuren uit de geschiedenis of uit het heden, maar portretten van minder bekende inwoners of bezoekers van Kennemerland mag natuurlijk ook.

Vrijdag 1 juli

Vrijdag 1 juli

In verband met een interne activiteit in het Hoofdhuis van Buitenplaats Beeckestijn is op vrijdag 1 juli aanstaande een bezoek aan de tentoonstelling Flower Bomb helaas niet mogelijk. Excuses voor als dit tot een teleurstelling leidt. Uiteraard bent u op de andere data van harte welkom het hoofdhuis te bezoeken!

Erfgoedfair 2016

Erfgoedfair

29 mei 2016 - 10:00 tot 17:00

www.erfgoedfair.nl

Zondag 29 mei vindt de vierde editie van de Erfgoedfair plaats op de romantische Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid. Bewoners en beheerders van particulier (industrieel) erfgoed en liefhebbers kunnen hier terecht voor informatie over wonen in een historisch pand.

Op de fair zijn erfgoedspecialisten aanwezig om specifieke vragen te beantwoorden over onderhoud, restauratie, duurzaamheid en financieringsmogelijkheden. Ook wordt traditioneel vakmanschap getoond, naast de mooiste producten en inspiratie voor het interieur of tuinen. Andere activiteiten die plaatsvinden zijn lezingen en rondleidingen door het rijksmonumentale huis Beeckestijn en tuin.

Toegangsprijzen

Tentoonstelling 'Flower Bomb'

Buitenplaats Beeckestijn is er trots op een nieuwe expositie te kunnen presenteren. Van 24 april tot en met 28 augustus 2016 zal de verkooptentoonstelling ‘Flower Bomb’ op de bijzondere Buitenplaats te zien zijn. ‘Flower Bomb’ is een overzichtstentoonstelling van het werk van de Nederlandse fotograaf Titus Brein. Het werk van Brein kenmerkt zich door zijn unieke photo-phusion techniek, waarmee hij een nieuw soort fotografie ontwikkelde. Het gebruik van diverse moderne materialen in combinatie met ‘ambacht’ en een vaak klassiek onderwerp genereren een bijzonder esthetisch beeld. ‘Authenticiteit’ en ‘vernieuwing’ zijn sleutelwoorden in zijn oeuvre, naast het creëren van serene, krachtige en monumentale beelden. Passie, kennis en beeldend vermogen zijn leidend in het visuele proces. Zijn lucide, transparante, dynamische werk beweegt zich letterlijk tussen fotografie en schilderkunst, waarbij het avontuur, experiment en de visuele zoektocht niet uit de weg worden gegaan.

Proef de Velsense Musea!

Proef de Velsense Musea op zondag 17 april. Buitenplaats Beeckestijn doet mee met de grote museummiddag bij de Velsense musea. Dit in het kader van de landelijke Museumweek. Op deze dag en de rest van de Museumweek, openen het Bunkermuseum, het Zee-en Havenmuseum, het Pieter Vermeulenmuseum en Buitenplaats Beeckestijn hun deuren om bezoekers de sfeer, de collectie en de activiteiten in de musea te laten ‘proeven.’ Voor meer informatie over de activiteiten bij de andere drie deelnemers: www.museummiddag.nl

Pasen op Beeckestijn

Tijdens de paasdagen worden er op Buitenplaats Beeckestijn verschillende activiteiten georganiseerd. Het hoofdhuis is op zondag 1e Paasdag geopend van 11.00-16.00 uur. Hier kunt u de vaste inrichting over ‘De logica van het Landschap’ bekijken. De invloed van de mens op de in cultuur gebrachte omgeving staat centraal, een verrassend verhaal over het landschap om ons heen. Om 14.00 uur kun u zich melden bij de balie voor de Paasrondleiding door huis en tuin met in de keuken koffie en thee en kleurplaten voor kinderen. Op eigen gelegenheid kunt de historische tuinen in met de aan de balie verkrijgbare speurtocht. Maandag 2e Paasdag staat Beeckestijn in het teken van het zoeken naar Paaseieren. Om 13.00 en 15.00 uur kunnen kinderen paaseieren komen zoeken door de hele benedenverdieping van het hoofdhuis.

Trotsmarkt: zondag 20 maart

Zondag 20 maart wordt op Buitenplaats Beeckestijn wederom de duurzame Trotsmarkt gehouden. Ook ditmaal zijn er weer veel culinaire producten om te proeven. De grote diversiteit is elke derde zondag van de maand weer een goede reden de markt te komen bezoeken en te genieten van de prachtige omgeving gevuld met passie en toewijding. De markt is geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Bezoekers uit de regio worden geadviseerd met de fiets of wandelend te komen. Voor publiek van verder weg zijn er bewaakte parkeerfaciliteiten gecreëerd tegen een vergoeding van 2 euro. Voor meer informatie: www.Trotsmarkt.nl

Tentoonstelling verlengd t/m zondag 20 maart

Buitenplaats Beeckestijn heeft in de afgelopen maand veel bezoekers mogen ontvangen voor de tentoonstelling ‘Een Bloem Lezing’. Daarnaast hebben wij veel positieve reacties van bezoekers gekregen en dat is voor ons een reden om de tentoonstelling te verlengen t/m zondag 20 maart 2016. De tentoonstelling ‘Een Bloem Lezing’ is de jubileumtentoonstelling van Kunstkring Fiore uit Bloemendaal en toont werk van 20 kunstenaars in combinatie met gedichten van bekende dichters uit Kennemerland.

Poezie op Beeckestijn: zondag 21 februari

  

Op zondag 21 februari vindt er naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Een Bloem Lezing’ een poeziemiddag plaats op Buitenplaats Beeckestijn. De jubileumtentoonstelling van Kunstkring Fiore uit Bloemendaal toont werk van verschillende kunstenaars. Naast schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie worden er ook sieraden en een installatie gepresenteerd. Bij de werken is door een aantal bekende dichters uit Kennemerland een gedicht geschreven dat op de tentoonstelling te lezen is en is uitgegeven in het speciale jubileumboekje. De gedichten worden zondag de 21e ten gehore gebracht tussen 15.00 en 17.00 uur.

Klassieke muziek en heerlijk eten op Beeckestijn

Zondag 13 maart kunt u op Beeckestijn genieten van een combinatie van klassieke muziek en heerlijk eten. Restaurant Beeckestijn verzorgt deze avond het diner dat in het hoofdhuis plaats zal vinden. De avond wordt muzikaal omlijst door Marloes Wekking. Zij geeft een Mozart mini-concert op haar fortepiano. U wordt om 15.00 uur ontvangen in de hal van het hoofdhuis. Daarna volgt een heerlijk diner in de salons en eetkamer van Beeckestijn. Het dessert en de koffie worden rond de fortepiano geserveerd. Aanvang 15.00 uur - Einde 19.00 uur. Wees er snel bij want we hebben maar 40 plaatsen beschikbaar. Het all-in arrangement ‘Beeckestijn goes Classic’ kunt u reserveren via het restaurant. Tel. 0255-760002 of per email info@restaurantbeeckestijn.nl. O.v.v. ‘classic arrangement’.