In het hart van deze pagina het laatste nieuws van Beeckestijn. Rechts een overzicht met actuele agendagegevens.
Klik hier voor het stellen van vragen of het maken van opmerkingen.
Wie automatisch op de hoogte wil worden gehouden, schrijft zich in voor de gratis nieuwsbrief.

Tentoonstelling 'POPPENHUIS'

Foto Poppenhuis

Het POPPENHUIS is volwassen geworden, de poppen hebben menselijke trekjes gekregen en het speelgoed is buiten proporties gegroeid. De pop kan de gevoelens van een mens verwezenlijken, ze gaan een symbiose aan tijdens de kinderjaren, het speelgoed helpt de fantasiewereld op gang te brengen en zo de echte wereld te leren verkennen.
Beeckestijn zelf als poppenhuis, de stijlkamers vormen de speelkamers. Zo ontstaat een poppenhuis met andere invalshoeken dan een traditioneel poppenhuis, maar met dezelfde gebeurtenissen en een scherper randje! Dit poppenhuis, met werk van Corinne Bonsma, Mitsy Groenendijk, Andrew March, Gerard Polhuis en Eric van Straaten, is voor ” volwassenen” en oudere kinderen.

Laatste dagen tentoonstelling 'ANAMORFOSE'

De tentoonstelling ‘ANAMORFOSE’ is nog tot en met aanstaande zondag te zien op buitenplaats Beeckestijn.
Kom langs nu het nog kan om het werk van zes kunstenaars te zien. Zij gebruikten de 18de eeuwse stijlkamers en de hal van het hoofdhuis ter inspiratie om een andere kijk op de werkelijkheid te laten zien.

Donderdag t/m zaterdag van 11:00 - 16:00 uur. Op zondag van 11:00 - 15:00 uur.
Toegang €4,- p.p.

Prinsen- en prinsessenverhalen op Beeckestijn tijdens de Kerstvakantie

Van 27 december t/m 31 december zijn alle prinsen en prinsessen tussen  4 en 8 jaar welkom op Beeckestijn voor de Prinsen- en Prinsessenvertelmiddagen.
Van 14.00-16.00 uur krijgen de kinderen een sprookjesachtig verhaal te horen en daarbij ook een tractatie. Bij goed weer gaan ze ook nog even naar buiten.
Ouders kunnen de huidige tentoonstelling bezoeken. De vertelmiddag gaat door bij deelname van minimaal 4 kinderen. Kosten: € 6,00 per kind.
Aanmelden tot uiterlijk de avond vooraf (tot 20.00 uur) bij carla_schut@hotmail.nl of op 0626038252

Kerst op Beeckestijn: 15 t/m 31 dec.

Foto kersttafel
(Gesloten op zondag 25 december en 1 januari. Op 27, 28 en 31 december beperkt toegankelijk).

Beeckestijn is ook dit jaar ondergedompeld in kerstsfeer. Met dank aan vrijwilligers Hans, Carla, Jeannette en Diny zijn bezoekers welkom om te komen kijken naar de prachtig versierde vertrekken.

Op eerste kerstdag is Beeckestijn gesloten, maar op tweede kerstdag kunt u na een winterse wandeling over de buitenplaats van 12:00- 16:00 uur terecht in het hoofdhuis.  Die middag worden om 13:30 uur en 15:00 uur kerstverhalen in de keuken verteld. Aanmelden is niet nodig. Entree € 4,00 p.p.

Dinsdag 27, woensdag 28 en zaterdag 31 december is het hoofdhuis alleen toegankelijk als u zich vooraf heeft aangemeld voor de kindervertelmiddag.

Tentoonstelling 'ANAMORFOSE'

ANAMORFOSE sch
Van 27 oktober 2016 tot en met 8 januari 2017 zal de verkooptentoonstelling ‘Anamorfose’ op Buitenplaats Beeckestijn te zien zijn. ‘Anamorfose’ is samengesteld door gastcurator Bianca Vooges en sluit aan bij de Kunstlijn Haarlem 2016. Vooges ziet in de vijf stijlkamers en hal van Beeckestijn een uitdaging om een wereld te laten zien die door bijzondere combinaties met hedendaagse kunst een andere betekenis kan krijgen en daardoor een gevarieerd publiek kan trekken. ‘Een parallelle wereld vanuit een ooghoek…’
De zes kunstenaars geven ieder een eigen invulling aan het begrip ‘Anamorfose’: ‘Niets lijkt wat het werkelijk is. Alles is wat het kan zijn.’

Tentoonstelling ‘Portretten uit Kennemerland’

Portretten uit KennemerlandIn navolging van het succes van twee eerdere edities toont Buitenplaats Beeckestijn ditmaal een verkooptentoonstelling met portretten, gemaakt door lokale beeldend kunstenaars - zowel professioneel, als amateur - uit de regio Kennemerland.
De kunstenaars hebben hun werk gebaseerd op het thema ‘Portretten uit Kennemerland’, waarbij men inspiratie kon halen uit vooraanstaande figuren uit de geschiedenis of uit het heden, maar ook minder bekende inwoners uit of bezoekers van Kennemerland.
Buitenplaats Beeckestijn heeft met deze tentoonstelling als doel een podium te bieden voor lokale kunstenaars en hen tevens de mogelijkheid te geven hun werken te koop te kunnen aanbieden.

Oproep: Buitenplaats Beeckestijn zoekt Kennemer Kunstenaars

Van 10 september tot 16 oktober is op Buitenplaats Beeckestijn weer een verkooptentoonstelling te zien met werk van beeldend kunstenaars -zowel professioneel als amateur- uit Kennemerland. In navolging van het succes van twee eerdere edities, worden nu kunstenaars uitgenodigd hun werk deel te laten nemen onder het motto ‘Portretten uit Kennemerland’. Portretten van vooraanstaande figuren uit de geschiedenis of uit het heden, maar portretten van minder bekende inwoners of bezoekers van Kennemerland mag natuurlijk ook.

Vrijdag 1 juli

Vrijdag 1 juli

In verband met een interne activiteit in het Hoofdhuis van Buitenplaats Beeckestijn is op vrijdag 1 juli aanstaande een bezoek aan de tentoonstelling Flower Bomb helaas niet mogelijk. Excuses voor als dit tot een teleurstelling leidt. Uiteraard bent u op de andere data van harte welkom het hoofdhuis te bezoeken!

Erfgoedfair 2016

Erfgoedfair

29 mei 2016 - 10:00 tot 17:00

www.erfgoedfair.nl

Zondag 29 mei vindt de vierde editie van de Erfgoedfair plaats op de romantische Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid. Bewoners en beheerders van particulier (industrieel) erfgoed en liefhebbers kunnen hier terecht voor informatie over wonen in een historisch pand.

Op de fair zijn erfgoedspecialisten aanwezig om specifieke vragen te beantwoorden over onderhoud, restauratie, duurzaamheid en financieringsmogelijkheden. Ook wordt traditioneel vakmanschap getoond, naast de mooiste producten en inspiratie voor het interieur of tuinen. Andere activiteiten die plaatsvinden zijn lezingen en rondleidingen door het rijksmonumentale huis Beeckestijn en tuin.

Toegangsprijzen

Tentoonstelling 'Flower Bomb'

Buitenplaats Beeckestijn is er trots op een nieuwe expositie te kunnen presenteren. Van 24 april tot en met 28 augustus 2016 zal de verkooptentoonstelling ‘Flower Bomb’ op de bijzondere Buitenplaats te zien zijn. ‘Flower Bomb’ is een overzichtstentoonstelling van het werk van de Nederlandse fotograaf Titus Brein. Het werk van Brein kenmerkt zich door zijn unieke photo-phusion techniek, waarmee hij een nieuw soort fotografie ontwikkelde. Het gebruik van diverse moderne materialen in combinatie met ‘ambacht’ en een vaak klassiek onderwerp genereren een bijzonder esthetisch beeld. ‘Authenticiteit’ en ‘vernieuwing’ zijn sleutelwoorden in zijn oeuvre, naast het creëren van serene, krachtige en monumentale beelden. Passie, kennis en beeldend vermogen zijn leidend in het visuele proces. Zijn lucide, transparante, dynamische werk beweegt zich letterlijk tussen fotografie en schilderkunst, waarbij het avontuur, experiment en de visuele zoektocht niet uit de weg worden gegaan.